Categories: Sense categoria

Cassolada el proper dilluns 18 d’abril a les 18.30h davant les seus del PP

El 18 d’abril sortim al carrer a defensar la Llei d’emergència habitacional i contra la pobresa energètica.
La banca, les subministradores i el PP volen derogar la Llei 24/2015!!
Dimarts 12 d’ abril el govern en funcions de Mariano Rajoy es va reunir, en comissió bilateral, amb la Generalitat per discutir la constitucionalitat de la Llei 24/2015, una llei que, com ja sabeu, és fruit de la ILP d’habitatge promoguda per la PAH, l’APE i l’Observatori DESC, i va ser aprovada per unanimitat el mes de juliol passat al Parlament de Catalunya. El termini per recórrer la norma al Tribunal Constitucional acaba el proper dia 5 de maig.
Sabem que volen recórrer-la per acord d’algun dels Consells de Ministres en funcions del mes d’abril i que quedi suspesa en breu a l’espera de la sentència.
Previsiblement, el PP podria posar el recurs el divendres 29 de abrilatès que acostuma a consumar aquestes decisions al Consell de Ministres anterior a la data límit per presentar el recurs d’inconstitucionalitat. No obstant, podria fer-ho abans.
El PP ha demostrat en reiterades ocasions que un dels objectius principals dels seus Governs és protegir els interessos de la banca i de les subministradores per sobre dels drets fonamentals de la població. Per aconseguir-ho són capaços de fer el que calgui. Van bloquejar la ILP hipotecària estatal, han portat al Tribunal Constitucional i exigit la suspensió de totes les normes  sobre habitatge digne impulsades per governs autonòmics: el Decret Llei 6/2013 d’Andalucía sobre la funció social de l’ Habitatge, la Llei foral 24/2013 de Navarra de mesures urgents per garantir el dret a l’habitatge, la Llei 3/2015 d’habitatge del País Basc i la llei 2/2014 Canaria d’habitatge. El PP amenaça amb tornar-ho a fer amb qualsevol altre intent d’acabar amb aquesta vergonya estatal.
Volen tombar la nostra llei perquè funciona, perquè fa llei la nostra pràctica diària: allibera a les famílies d’un deute de per vida, atura desnonaments i talls de subministraments, garanteix el reallotjament a un habitatge digne i dóna eines per mobilitzar els habitatges buits. A més, no volen que es repliqui, és un missatge per a les lleis d’habitatge que s’estan treballant al País Valencià, a Múrcia o a les Illes Balears, inspirades en la 24/2015.
No ens quedarem de braços creuats esperant que la suspenguin. Aquesta llei va néixer al carrer i serà la gent del carrer qui la defensarà amb totes les seves energies: Perquè hi ha vides en joc i no ens rendirem!
administrador

Recent Posts

La transició energètica, un tema cabdal de la campanya electoral

L’ Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (Amep) i la Xarxa per la…

1 setmana ago

Debat electoral: el futur de l’energia a Catalunya

Dia: Dilluns 29 d'abril 2024 Hora: 18h Lloc: Sala d'Actes del Col·legi de Periodistes de…

3 setmanes ago

El govern espanyol busca limitar la sobirania energètica de les comunitats autònomes

El Tribunal Constitucional admet a tràmit un recurs del Govern central contra un decret-llei aragonès…

3 mesos ago

6a Assemblea de l’Amep: Avancem amb pas ferm cap el 2024

L’Amep ha celebrat l’Assemblea que ha permès tancar l’any i enfocar els reptes vinents: incorporar…

4 mesos ago

Un centenar de plataformes i entitats del territori exigeixen als grups parlamentaris que orientin la transició energètica al servei de la ciutadania

Organitzacions que formem part de la Xarxa Catalana per una Transició Energètica Justa ens hem…

7 mesos ago

Organitzacions de tota Europa unim nostra veu contra el H2Med: “És una infraestructura innecessària que agreujarà la crisi energètica”

Aquest dimecres, 25 d'octubre, tindrà lloc una reunió d'alt nivell de presa de decisions (High…

7 mesos ago