Presentació informe “Comunitats Energètiques Locals. Ciutadania per la sobirania energètica”

Des de la Xse estem orgulloses d’anunciar-vos que el pròxim dimarts 1 de desembre a les 18h farem la presentació de l’informe “Comunitats Energètiques Locals. Ciutadania per la sobirania energètica”. Ens hauria agradat fer-la presencialment, però considerant les restriccions aplicades per part de la Generalitat de Catalunya per fer front a la crisi sanitària derivada de la COVID-19, hem optat perquè sigui virtual (a sota trobareu la informació necessària per poder participar-hi).

La seva presentació és la culminació d’un any de treball col·laboratiu amb companyes d’arreu del territori espanyol que també creuen que una veritable transició energètica passa per la democràcia participativa d’arrel a tots els nivells i que es fonamenti en l’apoderament de les persones.

Aquest document no pretén respondre a totes les preguntes sobre com ha realitzar-se la transició energètica, sinó una guia orientativa sobre les Comunitats Energètiques Locals i com aquestes són fonamentals per a la democratització de l’energia perquè, finalment, ens portin cap a la sobirania energètica. A més, li hem la perspectiva més Xse a través d’una mirada política i que no es quedi amb l’anàlisi més tècnic que ja s’han realitzat des d’altres entitats i organitzacions.

L’acte començarà amb la presentació de l’informe per part de Roger Reixach i Anaïs Varó, companyes de la Xse, i també comptarem amb la presència de Txetxu Ezkurra Loyola perquè ens expliqui l’experiència pràctica que estan duent a terme des d’Energia Gares, i amb Maria Creuet Wennberg de Micropobles, i també companya de la Xse, perquè ens expliqui les experiències i projectes de CELs que actualment s’estan realitzant en el territori català.

Si estàs interessada, t’agrairíem que omplissis el formulari d’inscripció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf3mjk5jarJwsi5vwdll4BdrUT8HOhMNdAFwi8cw7VaSGVMiw/viewform?usp=sf_link

En el cas que vulguis participar-hi més activament i interaccionar amb les ponents o altres persones interessades, connectat a aquesta sala de Zoom: https://zoom.us/j/98211220884

Si prefereixes assistir-hi com oient, pots seguir-nos a través d’aquest canal de Youtube: https://youtu.be/BnmKEA7r_Gw

administrador

Recent Posts

Debat electoral: el futur de l’energia a Catalunya

Dia: Dilluns 29 d'abril 2024 Hora: 18h Lloc: Sala d'Actes del Col·legi de Periodistes de…

1 setmana ago

El govern espanyol busca limitar la sobirania energètica de les comunitats autònomes

El Tribunal Constitucional admet a tràmit un recurs del Govern central contra un decret-llei aragonès…

2 mesos ago

6a Assemblea de l’Amep: Avancem amb pas ferm cap el 2024

L’Amep ha celebrat l’Assemblea que ha permès tancar l’any i enfocar els reptes vinents: incorporar…

4 mesos ago

Un centenar de plataformes i entitats del territori exigeixen als grups parlamentaris que orientin la transició energètica al servei de la ciutadania

Organitzacions que formem part de la Xarxa Catalana per una Transició Energètica Justa ens hem…

6 mesos ago

Organitzacions de tota Europa unim nostra veu contra el H2Med: “És una infraestructura innecessària que agreujarà la crisi energètica”

Aquest dimecres, 25 d'octubre, tindrà lloc una reunió d'alt nivell de presa de decisions (High…

6 mesos ago

Les organitzacions alertem sobre un 2024 amb milers de talls de subministraments si no s’estén l’actual prohibició

Més de vint organitzacions participen en una jornada reivindicativa que conclou amb una concentració davant…

6 mesos ago