Xarxa per la sobirania energètica

Presentació informe “Comunitats Energètiques Locals. Ciutadania per la sobirania energètica”

Des de la Xse estem orgulloses d’anunciar-vos que el pròxim dimarts 1 de desembre a les 18h farem la presentació de l’informe “Comunitats Energètiques Locals. Ciutadania per la sobirania energètica”. Ens hauria agradat fer-la presencialment, però considerant les restriccions aplicades per part de la Generalitat de Catalunya per fer front a la crisi sanitària derivada de la COVID-19, hem optat perquè sigui virtual (a sota trobareu la informació necessària per poder participar-hi).

La seva presentació és la culminació d’un any de treball col·laboratiu amb companyes d’arreu del territori espanyol que també creuen que una veritable transició energètica passa per la democràcia participativa d’arrel a tots els nivells i que es fonamenti en l’apoderament de les persones.

Aquest document no pretén respondre a totes les preguntes sobre com ha realitzar-se la transició energètica, sinó una guia orientativa sobre les Comunitats Energètiques Locals i com aquestes són fonamentals per a la democratització de l’energia perquè, finalment, ens portin cap a la sobirania energètica. A més, li hem la perspectiva més Xse a través d’una mirada política i que no es quedi amb l’anàlisi més tècnic que ja s’han realitzat des d’altres entitats i organitzacions.

L’acte començarà amb la presentació de l’informe per part de Roger Reixach i Anaïs Varó, companyes de la Xse, i també comptarem amb la presència de Txetxu Ezkurra Loyola perquè ens expliqui l’experiència pràctica que estan duent a terme des d’Energia Gares, i amb Maria Creuet Wennberg de Micropobles, i també companya de la Xse, perquè ens expliqui les experiències i projectes de CELs que actualment s’estan realitzant en el territori català.

Si estàs interessada, t’agrairíem que omplissis el formulari d’inscripció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf3mjk5jarJwsi5vwdll4BdrUT8HOhMNdAFwi8cw7VaSGVMiw/viewform?usp=sf_link

En el cas que vulguis participar-hi més activament i interaccionar amb les ponents o altres persones interessades, connectat a aquesta sala de Zoom: https://zoom.us/j/98211220884

Si prefereixes assistir-hi com oient, pots seguir-nos a través d’aquest canal de Youtube: https://youtu.be/BnmKEA7r_Gw

Related posts