Xarxa per la sobirania energètica

Publicaciones

administrador_Uzero

TENIM ENERGIA!

El 2018 la Xarxa per la sobirania energètica vam publicar el llibre “TENIM ENERGIA! Reptes per la transició cap a la sobirania energètica” per ordenar i compartir la feina col·lectiva que fins llavors havíem acumulat, i que esperem seguir enriquint en endavant. En ell vam apostar per recollir els impactes d’un model energètic obsolet i depredador dominat per l’Oligopoli però, sobretot, per recollir les veus de totes les comunitats que han trobat l’energia per oposar-s’hi i construir alternatives. Les lluites en defensa de la terra i dels subministraments bàsics, els moviments de garantia dels nostres drets, ens han deixat clar que tenim energia. Tenim energia per impulsar un altre model energètic que respecti els límits del planeta. Tenim energia per decidir localment com volem abastir-nos d’energia, en col·lectiu, sense excloure ningú. Tenim energia per posar-la al servei de les nostres necessitats, de forma compartida i solidària amb d’altres pobles veïns. Tenim energia per garantir-nos la vida.

Si voleu un exemplar en paper, ompliu el formulari següent i passeu a recollir-lo personalment o bé, feu-nos una transferència, i us l’enviarem.

Si preferiu descarregar-vos el llibre en format digital, el tenim disponible en català, castellà o anglès.

Després d’uns mesos d’esforç intens, vam presentar-lo el 15 de febrer de 2018 a l’Ateneu l’Harmonia (Sant Andreu, Barcelona). Ens hi van acompanyar els diàlegs amb Itziar González (urbanista i activista impulsora d’espais com Decidim Les Rambles i Parlament Ciutadà), Alfons Pérez (Observatori del Deute en la Globalització), Maria Campuzano (Aliança contra la Pobresa Energètica), Carol Coll (Natus Girona, Plataforma resposta al MidcAT) i Pep Centelles (Col·lectiu per a un nou model Energètic i Social Sostenible). Finalment, vam culminar la festa amb un concert de Sílvia Tomàs Trio. Un final fantàstic per carregar-nos de nou de molta energia i il·lusió per seguir fent tanta feina com fins ara!! Per a aquelles persones que no van ser-hi o que volen fer memòria, tot seguit us compartim una selecció de fotografies i un vídeo resum de la jornada.