Xarxa per la sobirania energètica

Volt4: Inscripcions obertes!

Del 2 al 4 de març de 2018 la Xarxa per la sobirania energètica i les entitats que en formem part organitzem la quarta edició del Volt Oligotòxic per tal de reflexionar i incidir sobre el model energètic a Catalunya, a l’Estat Espanyol i a Europa, així com en un àmbit més global.

Obrim inscripcions fins al 23 de febrer!

L’edició d’aquest any tindrà com a lema “Tenim energia: enfrontem l’oligopoli i defensem els Pirineus!” amb l’objectiu de visibilitzar algunes de les lluites que s’estan duent a terme al llarg del territori en la línia de la recuperació del control públic i ciutadà de l’energia i aprendre de les organitzacions i plataformes establint espais de comunicació i aprenentatge mutu.

Primerament visitarem La Guardia Lada, al municipi de Montoliu de Segarra (Lleida), on el passat mes de març, a causa de la manca de manteniment de les xarxes de distribució, els veïns i veïnes, incloent-hi un grup de 90 nens i nenes que s’estaven quedant a la Casa de Colònies del poble, es van quedar gairebé 24 h sense llum. Tindrem l’oportunitat de compartir amb afectades i amb l’alcalde, Vicenç Roig, les experiències i les reivindicacions per unes infraestructures dignes pel territori.

Visitarem també la població de Juneda, on l’antiga planta de purins de Tracjusa, hi ha el projecte que sigui substituïda per una planta d’incineració que cremarà el gas derivat de residus urbans, amenaçant la salut de la població. La Plataforma Aturem la Incineradora ens explicarà quina és la situació actual en què es troba la lluita contra la planta incineradora. Seguidament, a les Borges Blanques, organitzem esdeveniment amb IPCENA, entitat ecologista que treballa a les comarques de Lleida en defensa del medi ambient i de la qualitat de vida de les persones.

Per acabar, a la Torre de Capdella, a la Vall Fosca (Pallars Jussà), els veïns i veïnes ens explicaran la seva lluita veïnal contra el gravamen abusiu de l’IVA en la factura de la llum d’Endesa. També a la mateixa Torre de Capdella es farà una Trobada en Defensa dels Pirineus enfront de les megainfraestructures i agressions al territori. En la primera part de la trobada s’exposaran diverses problemàtiques i agressions que s’estan patint al llarg de tot el territori dels Pirineus. I una segona on s’exposaran diverses alternatives, com ara l’aposta per remunicipalitzar les centrals hidroelèctriques.

No ho deixeu passar i recuperem entre totes el control de l’energia.

PROGRAMA VOLT 4 (provisional)

Divendres 2 de març

17:00h Inscripcions i sortida
(Lafede.cat carrer de les Tàpies 1-3, Barcelona)

20h Presentacions, espai de benvinguda i assemblea del Volt a la Casa de Colònies La Guàrdia Lada

Nit a la Casa de Colònies La Guàrdia Lada
Caldrà portar màrfega i sac de dormir, ja enviarem instruccions detallades a les persones inscrites

Dissabte 3 de març

9:00h Conversatori amb l’Alcalde de Montoliu de Segarra i les afectades, quan després d’una nevada quedaren sense llum durant més de 24 hores la primavera passada, degut a una mala gestió d’ENDESA

12:30h Roda de premsa i acció a Juneda, enfront el projecte d’incineradora de residus urbans de Tracjusa.

14h Dinar popular a les Borges Blanques

16h Col·loqui / esdeveniment a càrrec d’IPCENA, la Plataforma Aturem la Incineradora a Juneda i la Xarxa per la sobirania energètica.

21:30h Sopar a la Torre de la Capdella + Activitat sorpresa

Nit a l’Alberg la Torre Vall Fosca
Caldrà portar màrfega i sac de dormir. Qui tingui algun instrument també el porti, i sobretot moltes ganes de passar-s’ho bé. Enviarem instruccions detallades als inscrits

Diumenge 4 de març

10h Trobada en Defensa dels Pirineus enfront les megainfraestructures i agressions al territori, a l’Alberg la Torre Vall Fosca

14h Dinar popular a la Torre de la Capdella

16:30h Visita al museu i a la Central de la Capdella

21:30h Arribada a Barcelona

———-

Obrim inscripcions fins al 23 de febrer!

 

Related posts