Categories: Sense categoria

Ripollet en peu de guerra

Ripollet i l´emergència d´un moviment popular contra una benzinera de BonArea

Veïnes del barri de Can Mas de Ripollet, pares, mares i infants de l´Escola El Martinet s´oposen a la construcció d´una benzinera BonArea de més de 2.000 m2 amb 6 punts de subministrament de carburant, al costat mateix d´una escola.
El passat 3 de desembre, a la sortida del col·legi, un centenar llarg de persones ocuparen el terreny per fer-hi una assemblea. Infants de totes les edats corrien pel solar esvalotats, mentre d´altres, petits i grans, escoltaven les paraules d’enceses de veïns, mares i fins i tot l´Alcalde que se solidaritzà amb el moviment, malgrat tot, confessà no tenir eines tècniques per aturar l´obra. Des de la campanya “No a la benzinera de Can Mas” s´insistí en un compromís polític per pressionar institucions públiques com Medi Ambient i Ensenyament per aturar el projecte.
L´endemà, un grup de mares armades amb agulles de punt, teixien mitjons a la porta d´ingrés del solar. El gest heroic impedí l´entrada de les màquines, aturant les obres. També hi ha una campanya de recollida de signatures on s´han recollit més de 2.000 firmes. El pròxim dissabte 12 s´ha convocat una pintada de mural, batucada i assemblea.

La Xarxa per la Sobirania Energètica va enviar el següent comunicar de suport al moviment anti-benzinera:

La Xarxa per la Sobirania Energètica de Catalunya fa anys que treballem i lluitem per la transició cap a un model energètic no contaminant, descentralitzat i no dependent dels oligopolis energètics. Creiem que la construcció d´una nova benzinera a Ripollet, camina en sentit contrari a aquesta fita, ja que perpetua el model motoritzat, que aprofundeix la dependència en el consum de combustibles fòssils molt contaminants, que escalfen el planeta i que llur producció suposa el saqueig i la colonització dels territoris d´altres pobles del planeta.
Ens adherim doncs a la campanya contra la benzinera al barri de Can Mas i us animem a treballar també per la sobirania i autogestió energètica en el nostre entorn i la nostra vida.

nobenzineracanmas.blogspot.com.es

#nobenzineraCanMas

Xarxa per la sobirania energètica

administrador

Recent Posts

Debat electoral: el futur de l’energia a Catalunya

Dia: Dilluns 29 d'abril 2024 Hora: 18h Lloc: Sala d'Actes del Col·legi de Periodistes de…

1 setmana ago

El govern espanyol busca limitar la sobirania energètica de les comunitats autònomes

El Tribunal Constitucional admet a tràmit un recurs del Govern central contra un decret-llei aragonès…

2 mesos ago

6a Assemblea de l’Amep: Avancem amb pas ferm cap el 2024

L’Amep ha celebrat l’Assemblea que ha permès tancar l’any i enfocar els reptes vinents: incorporar…

4 mesos ago

Un centenar de plataformes i entitats del territori exigeixen als grups parlamentaris que orientin la transició energètica al servei de la ciutadania

Organitzacions que formem part de la Xarxa Catalana per una Transició Energètica Justa ens hem…

6 mesos ago

Organitzacions de tota Europa unim nostra veu contra el H2Med: “És una infraestructura innecessària que agreujarà la crisi energètica”

Aquest dimecres, 25 d'octubre, tindrà lloc una reunió d'alt nivell de presa de decisions (High…

6 mesos ago

Les organitzacions alertem sobre un 2024 amb milers de talls de subministraments si no s’estén l’actual prohibició

Més de vint organitzacions participen en una jornada reivindicativa que conclou amb una concentració davant…

6 mesos ago