Xarxa per la sobirania energètica

Ripollet en peu de guerra

Ripollet i l´emergència d´un moviment popular contra una benzinera de BonArea

Veïnes del barri de Can Mas de Ripollet, pares, mares i infants de l´Escola El Martinet s´oposen a la construcció d´una benzinera BonArea de més de 2.000 m2 amb 6 punts de subministrament de carburant, al costat mateix d´una escola.
El passat 3 de desembre, a la sortida del col·legi, un centenar llarg de persones ocuparen el terreny per fer-hi una assemblea. Infants de totes les edats corrien pel solar esvalotats, mentre d´altres, petits i grans, escoltaven les paraules d’enceses de veïns, mares i fins i tot l´Alcalde que se solidaritzà amb el moviment, malgrat tot, confessà no tenir eines tècniques per aturar l´obra. Des de la campanya “No a la benzinera de Can Mas” s´insistí en un compromís polític per pressionar institucions públiques com Medi Ambient i Ensenyament per aturar el projecte.
L´endemà, un grup de mares armades amb agulles de punt, teixien mitjons a la porta d´ingrés del solar. El gest heroic impedí l´entrada de les màquines, aturant les obres. També hi ha una campanya de recollida de signatures on s´han recollit més de 2.000 firmes. El pròxim dissabte 12 s´ha convocat una pintada de mural, batucada i assemblea.

La Xarxa per la Sobirania Energètica va enviar el següent comunicar de suport al moviment anti-benzinera:

La Xarxa per la Sobirania Energètica de Catalunya fa anys que treballem i lluitem per la transició cap a un model energètic no contaminant, descentralitzat i no dependent dels oligopolis energètics. Creiem que la construcció d´una nova benzinera a Ripollet, camina en sentit contrari a aquesta fita, ja que perpetua el model motoritzat, que aprofundeix la dependència en el consum de combustibles fòssils molt contaminants, que escalfen el planeta i que llur producció suposa el saqueig i la colonització dels territoris d´altres pobles del planeta.
Ens adherim doncs a la campanya contra la benzinera al barri de Can Mas i us animem a treballar també per la sobirania i autogestió energètica en el nostre entorn i la nostra vida.

nobenzineracanmas.blogspot.com.es

#nobenzineraCanMas

Xarxa per la sobirania energètica

Related posts