Xarxa per la sobirania energètica

Crida internacional en favor de Soulèvements de la Terre: Allò que torna a créixer a tot arreu no es podrà dissoldre!

Contra la il·legalització de Soulèvements de la Terre a França, crida a concentracions de solidaritat el 28 de juny a tot el món!

El govern de Macron acaba de fer un pas sense precedents en la repressió dels moviments socials i ecologistes. El 21 de juny va ordenar la il·legalització del moviment Soulèvements de la Terre, que compta amb l’adhesió de més de 140.000 persones i més de 150 comitès locals. Aquesta il·legalització ha vingut acompanyada de dues onades de detencions de desenes de militants ecologistes en tota França, els dies 5 i 20 de juny, en la majoria dels casos per part d’agents de la Subdirecció Antiterrorista (SDAT). Dues persones han estat empresonades i desenes han resultat greument ferides per la policia durant les manifestacions dels últims mesos.

Durant els dos últims anys, els «Aixecaments de la Terra» han donat nova força a la lluita mediambiental a França construint un moviment polifacètic format per sindicats de pagesos, associacions ecologistes, activistes i persones de totes les edats i condicions socials. Bloquejos d’obres, manifestacions massives, ocupacions de terres, accions judicials, «desarmament» de indústries criminals com la multinacional Lafarge… Els participants de Soulèvements de la Terre compten amb un ampli ventall de tàctiques i accions, partint dels seus propis territoris, per a construir mons habitables i combatre, amb totes les seves forces, l’acaparament de terres i aigua per part de l’agroindústria, la formigonització dels sòls, els estralls ecocidas de la indústria química i la destrucció dels organismes vius.

El govern francès, que ha imposat per la força una reforma antisocial de les pensions, intenta ara dissoldre aquest moviment creixent, que ja ha començat a establir vincles a Europa i fora d’ella. A França com a Uganda, a Colòmbia com a Chiapas, al Regne Unit com al Brasil i a tot arreu, la resistència dels moviments ecologistes i socials i els mons que estan construint estan provocant una violenta resposta autoritària, que destrueix vides en nom del poder i dels beneficis econòmics.

Aquesta carrera autoritària, patriarcal i neocolonial ens porta cap a un futur mortal de caos climàtic, militarització, pandèmies, control tecnològic i onades de desplaçaments massius… Amb aquesta repressió i aquesta il·legalització, el govern francès pretén frenar l’ascens d’una revolta per a recuperar les nostres vides, les nostres terres i els béns comuns. I si convertim aquesta il·legalització en una crida a reforçar un gran moviment de resistència internacional? Una crida a fer que la nostra solidaritat ressoni més enllà de les fronteres, a animar als molts aixecaments que hi ha a tot el món. Una invitació a construir noves aliances internacionalistes “des de baix”, a escala dels nostres cossos i els nostres territoris, en defensa de la terra i la vida contra les depredacions imperialistes dels Estats nació i les multinacionals.

En els pròxims dies i setmanes, us convidem a fer més gestos de solidaritat, per demostrar que allò que creix a tot arreu no es podrà dissoldre! Proposem continuar fent visibles les Soulèvements de la Terre als espais públics de tot el món: davant dels centres socials, mitjançant pintades a les parets,
dins de les nostres lluites i territoris, amb pancartes i festes, mítings i accions directes, i qualsevol altra acció adaptada als nostres contextos.

Pels aixecaments internacionals de la terra, i en solidaritat amb totes les persones que a tot el món s’enfronten a la repressió, nosaltres, col·lectius de lluites i organitzacions de diferents països, cridem a la solidaritat el dimecres 28 de juny de moltes maneres. Desenes de concentracions contra la
dissolució tindran lloc a França, Àustria, Bèlgica, Alemanya, a l’Estat espanyol…

Concentració a Barcelona dimecres 28 de juny, a les 20h davant el Consolat francès, Rda. Universitat, 22
Podeu enviar les vostres adhesions a aquesta crida a: we-cant-get-no-dissolution@immerda.ch

Related posts