Xarxa per la sobirania energètica

Tots els grups parlamentaris signen un compromís perquè es pugui aprovar la ILP abans de finals de juliol

unnamed (2)La ILP de mesures urgents per fer front a l’emergència habitacional i contra la pobresa energètica, popularment coneguda com ILP habitatge entra en una fase decisiva per acabar amb els desnonaments, els deutes de per vida i els talls de subministraments a Catalunya.

La setmana passada, després de la segona ronda de contactes amb els grups parlamentaris anunciàvem els nous compromisos de CiU amb el contingut de la ILP i el del PP amb els tempos i el compromís de no bloquejar el tràmit parlamentari.

Tots els grups parlamentaris van acordar llavors que el dimarts 16 de juny la Mesa del Parlament votaria a favor de la tramitació per via d’urgència extraordinària de la ILP. Aquest compromís s’ha complert i la tramitació es va aprovar per unanimitat.

També la setmana passada, els representants del grup promotor de la ILP que va assistir a les reunions, va traslladar als representants de tots els grups parlamentaris la voluntat de fer públics els acords als quals s’arribés, ja que entenem que aquests acords comprometen els partits davant de tota la ciutadania. Per això, avui tots els grups parlamentaris signen el compromís de complir amb la proposta de calendari de tramitació de la ILP elaborada pel grup promotor per tal que a finals de juliol es pugui dur a terme la votació final que permeti aprovar la ILP.

Així doncs, els grups parlamentaris ERC, CUP, PSC, ICV-EUiA, Ciutadans, CiU i PP es comprometen amb el grup promotor, format per l’Aliança contra la pobresa energètica (APE), l’Observatori DESC i la PAH, i la ciutadania en general, a complir el següent calendari:

Compromís de terminis per la tramitació de la ILP habitatge

– Acord d’admissió a tràmit i publicació (16 de juny)

– Presentació d’esmenes a la totalitat (2 dies)

– Debat a la totalitat (8 juliol)

– Convocatòria extraordinària Comissió de Territori i Sostenibilitat per nomenar ponents (8 juliol)

– Dia i hora límit per l’entrada d’esmenes (13 juliol, 9:30h)

– Convocatòria ponènica per redactar Dictàmen (13 juliol)

-Publicació Dictàmen (14 juliol)

-Aprovació en convocatòria ordinària de Comissió de Territori i Sostenibilitat i s’envia al Consell Garanties Estatutàries (15 juliol)

– Convocatòria Junta Portaveus Extraordinària (21 juliol)

– Debat de tramitació final al Ple. Votació final. (el 23 o 24 de juliol)

 

Avui es pot!

 

AgqbajDSqqaOltsaHSv1Ul_RseHCqkIa9RVpb-4CkQh8 AmHx-o1Twgqhjl3StM7rdlGvE82CnME5Gm_kjlWApWo0 Ao1Q7lQ8_kSHb51aYmPGkpR-5eI6C74lZ5Z98BKKxHAq

Related posts