Xarxa per la sobirania energètica
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Cicle de jornades: “Reptes energètics del segle XXI a la República Catalana” “

02/07/2016 @ 10:30 am - 2:00 pm

Jornada inicial:  “Radiografia general sobre l’energia i la necessitat del decreixement energètic”

Dissabte 2 de juliol de 10,30 a 14,00 al Pati Llimona ( BCN)

Amb la participació de:

-Marcel Coderch (membre del capítol català del Club De Roma), “Situació del mon i petjada ecològica”

-Antonio Turiel ( Observatori del Crash Oil), “Situació de l’energia en el mon i a Catalunya”
-Emili García Ladona ( Observatori del Crash Oil), “Situació dels recursos naturals necessaris per a la producció energètica i compatibilitat amb la demanda energètica actual”

L’acte serà presentat per un representant parlamentari de la CUP i moderat i conduit per Fidela Frutos,  arquitecta ambientalista i membre del subgrup de treball de la CUP en l’àmbit de l’energia.

Des del subgrup de treball d’energia de la CUP estem organitzant un cicle de xerrades sobre energia que sota el títol “Reptes energètics del segle XXI a la República Catalana” pretenen aportar eines per a governar col·lectivament la complexitat en un context caracteritzat per una reducció de l’energia i una crisi climàtica que cada dia es manifesta amb més cruesa. Les jornades es plantegen en un context determinat pel moment històric i constituent que viu Catalunya i per la crisi energètica i climàtica que es viu a nivell internacional.

La proposta d’aquest cicle consisteix en desenvolupar des d’una perspectiva legislativa, municipal i nacional, d’inversió econòmica i humana, així com de participació ciutadana, les estratègies i les eines necessàries per fer front al context de reducció energètica derivat de l’esgotament dels combustibles fòssils i d’altres recursos i matèries primeres. Es tractarà des de diferents àmbits com la planificació territorial, la mobilitat, l’edificació, la producció alimentària i industrial, les energies renovables en els serveis municipals, la remunicipalització dels diferents serveis municipals i la seva implicació energètica, etc.

Des del treball col.lectiu que ja s’està fent, cal sumar coneixements i estratègies. I per aquest motiu us convidem a participar i enriquir el debat posterior, així com sumar propostes a escala municipal i nacional que ens permetin iniciar el camí al decreixement energètic, tant necessari i urgent per lluitar contra el canvi climàtic.

Us hi esperem!

Mostra els detalls

Data:
02/07/2016
Hora:
10:30 am - 2:00 pm

Organitzador

Grup de treball d’energia de la CUP

Recinte

Pati Llimona
Regomir, 3
Barcelona, Barcelona 08002 Espanya
+ Mapa de Google