Xarxa per la sobirania energètica
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Xerrades sobre decreixement energètic i mobilitat sostenible a Barcelona

19/12/2016 @ 8:00 am - 5:00 pm

Invitació a les ponències/debat:

Estratègia energètica del decreixement energètic en el transport a l’Àrea Metropolitana de Barcelona” a càrrec de Pau Noy

i

Promoció de la Mobilitat Sosteniblea càrrec de Ricard Riol.

Organitza:  Col·lectiu CMES per a un Nou Model Energètic i Social Sostenible

 Programa:

1ª ponència: L’Àrea Metropolitana de Barcelona té el repte de reduir la seva contaminació i preparar-se pel crash energètic que s’acosta com a conseqüència  de la reducció de l’oferta petroliera. L’electromobilitat basada en el transport col·lectiu, la substitució dels vehicles amb motor combustió per enginys amb tracció elèctrica i la promoció dels vehicles de dos rodes amb suport elèctric, junt amb la conducció autònoma, han de ser els puntals tecnològics per capgirar l’actual situació de contaminació i malbaratament d’energia a la mobilitat barcelonina.

2ª ponència: Possibilitats del transport públic col·lectiu a Barcelona. Contra el pessimisme imperant causat per la crisi de Rodalies, el increment del trànsit o l’escàs resultat d’inversions com la línia 9, cal fer aflorar les possibilitats que a curt termini es poden oferir a la mobilitat metropolitana.

 Ponents:

 Pau Noy és enginyer Industrial per la UPC. Entre 1979 i 2015 va treballar a l’administració. Des de 2015 és adjunt al conseller delegat de Transports Metropolitans de Barcelona TMB. Fundador de Promoció del Transport Públic i de la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura. A l’actualitat és president de l’Associació Espanyola del Car-Sharing i de l’Associació Iberoamericana de Mobilitat Urbana per a la Sostenibilitat, ASIMUS.

 Ricard Riol és enginyer Tècnic d’Obres Públiques per la UPC. Actualment treballa en la redacció del projecte de fi de carrera sobre la capacitat del sistema ferroviari de Barcelona i un nou sistema d’explotació de trens semidirectes sobre la xarxa d’Adif a Catalunya. És president de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic des de l’any 2007. Ha treballat en diversos projectes de consultoria i  estudis de mobilitat, entre els quals hi ha l’estudi d’implantació d’un metro lleuger a Shenyang, Xina; un estudi d’inserció del tramvia i reforma de la xarxa d’autobús al tram central de la Diagonal de Barcelona o la proposta de construcció d’un tercer passant ferroviari a Barcelona, el punt més congestionat de la xarxa d’Adif a Espanya. També participa com a professor en diversos cursos formatius sobre mobilitat sostenible i ha elaborat nombrosos articles a publicacions especialitzades en mobilitat sostenible.

Ponència           de 18:30 h. a 19:30 hores

Debat:               de 19:30 h. a 20:00 hores

Cordialment,

Col·lectiu CMES

cmes2012@gmail.com

www.cmescollective.org

Mostra els detalls

Data:
19/12/2016
Hora:
8:00 am - 5:00 pm

Organitzador

Col.lectiu CMES
Correu electrònic
cmes2012@gmail.com
Visualitza el lloc web de Organitzador