Xarxa per la sobirania energètica

La Paeria amb l’#EnergiaMunicipalista

El passat 26 d’abril, la Xse ens vam acostar a Lleida amb motiu de la Setmana de la Sostenibilitat per assistir a un debat al voltant de les Propostes Sobre Medi Ambient per a la ciutat de Lleida. Allà vam poder posar sobre la taula la Proposta Municipalista 2019: Accions per a la sobirania energètica des dels municipis.

Ens hauria agradat poder fer també una presentació a Lleida, tal i com hem fet a Tarragona, Girona, Olot, Lleida Pirineus, Sabadell i Barcelona. Tanmateix, per motius d’agenda no ens ha estat possible. Per això, fa una setmana aproximadament, els vam demanar que ens responguessin a dues preguntes i un posicionament sobre la proposta. De moment, Comú de Lleida i la Crida per Lleida ja ens les han fet arribar. Us les compartim al final d’aquest post!

Els polítics que conformin el Ple de l’Ajuntament i el govern de l’Ajuntament els propers 4 anys tenen el repte i la responsabilitat d’impulsar mesures valentes i segurament poc populistes per abordar amb ambició el problema de l’#EmergènciaClimàtica. És per això que, a més a més, també els vam demanar el compromís de fer un debat públic post-eleccions sobre la transició energètica a la ciutat des de la sobirania energètica.

Comú de Lleida, La Crida per Lleida, ERC Lleida ens han fet arribar el seu compromís. Per tant, us emplacem a aquest debat tan necessari passades les eleccions. Esperem també la resposta favorable de PSC, Junts per Catalunya, Ciutadans i PP.

La importància i la urgència dels repte ens necessita a totes.

Als partits els hem fet arribar aquestes preguntes

  • Reflexió 1.

Hi ha molts elements que travessen la necessària i urgent transició energètica: el canvi climàtic, l’esgotament dels combustibles fòssils, la contaminació atmosfèrica, la participació de la ciutadania i en particular de les dones, el marc regulador, les gran empreses energètiques, etc.

Pregunta? Quina lectura fa el seu partit de la situació energètica actual i en particular a la ciutat de Lleida?

  • Reflexió 2.

Els grups i col•lectius de la societat civil també s’organitzen davant del repte de la transició energètica, com ara la Xarxa per la sobirania energètica. La Xse ha elaborat la PM19 que s’ha presentat just abans i que té vocació municipalista, feminista i de drets, sobiranies populars i participació ciutadana…

Pregunta? Quina opinió li mereix la PM19?

Pregunta? Quines son les dues primeres accions que duria a terme el seu partit?

Us deixem les respostes de El Comú de Lleida i el programa de La Crida per Lleida (apartat 4.2) on es recullen moltes de les nostres propostes. La resta de partits encara no ho han fet. Esperem que ho facin en breu!

Descripció foto de portada: D’esquerra a dreta: Jordi Cipriano (El Comú de Lleida), Ruben Cobo (La Crida per Lleida), Marta Gispert (Junts x Cat), Carles Giner (moderació), Jaume Rutllant (ERC Lleida), Josep Maria Serveto (PP Lleida).

Related posts