Xarxa per la sobirania energètica
Resum del Volt4

Resum del Volt 4

Resum del Volt4

Resum del Volt 4

Els dies 2, 3 i 4 de març vam tornar a voltar, aquesta vegada, per les terres de Ponent. Divendres a la tarda, un grup d’unes 40 persones vam agafar un autocar des de Barcelona amb el propòsit de passar el cap de setmana recorrent diversos indrets del territori lleidatà afectats pel model energètic fòssil, insostenible i injust.

En aquesta edició vam fer parada a Montoliu de Segarra, on ara fa gairebé un any es va produir un tall en el subministrament elèctric de més de 30 hores; Juneda i les Borges Blanques per conèixer el projecte de Tracjusa per reformar una antiga planta de purins en una incineradora de residus urbans; i per últim la Vall Fosca, on va tenir lloc la Trobada en Defensa dels Pirineus i la visita a la central de Capdella. Tot i que no hi vam poder accedir, ja que Endesa havia anunciat tancar el museu justament el mateix cap de setmana que el Volt visitava les instal·lacions. En cadascuna de les parades vam estar acompanyades dels grups locals que resisteixen i articulen propostes per fer-li front a l’oligopoli energètic.

En aquest sentit, el Volt resulta ser un espai idoni per construir xarxa entre les persones i col·lectius que aposten per una visió transformadora del model energètic. Entre totes fem que el Volt sigui possible, gràcies al treball col·lectiu que es genera en aquests tres dies de convivència. Organitzades per comissions creades in situ, ens vam coordinar per cobrir totes les tasques que comporta el Volt com ara la comunicació, les relatories, les cures, la logística, la creativitat i els missatges de suport a altres moviments socials. La diversió i l’humor també ens van acompanyar durant tot el recorregut; des del joc d’estirar la corda per enderrocar l’oligopoli, fins la cançó que li vam dedicar a Endesa a les portes de la central de Capdella. Tot plegat fa que el Volt sigui una activitat que conjuga la presa de consciència sobre el model fòssil amb moments alegres i divertits.

Un any més, el Volt s’ha superat. I volem agrair a totes les persones que hi vau participar i als col·lectius que ens vau acollir per aportar tota la vostra energia! Seguim construint xarxa.

Fotografies del Volt.

Aparicions del Volt a mitjans de comunicació:

Related posts