Xarxa per la sobirania energètica

Presentació Xarxa per la Sobirania Energètica a les Terres de l’Ebre i del Sénia

Lloc: Local dels Serveis Agraris d’Alcanar. Avgda Catalunya, 64. Alcanar
Data: Dissabte 5 de juliol de 2014

La Xarxa per la Sobirania Energètica, es va crear el passat 5 d’octubre de 2013 a Girona per agrupar totes les entitats catalanes que treballen temes relacionats amb l’energia i que aposten per un canvi de model energètic.

Un aspecte que vol desenvolupar és precisament el retorn de la sobirania energètica a les comunitats i poder debatre els resultats de les experiències que s’han dut a terme en aquest sentit i les possibilitats tècniques i legals de tornar la producció i distribució d’energia al nivell municipal.

La Campanya 25 anys accident Vandellòs I, està duent a terme durant aquest any 2014 diferents actes que tenen com a objectiu denunciar l’ús de l’energia nuclear i donar alternatives a aquesta opció. La presentació de la XSE que fem a Alcanar respon a la necessitat d’estendre la Xarxa en el context de la campanya, a les Terres de L’Ebre i el Sénia i ens pot donar molta llum sobre altres maneres d’enfocar el model energètic i aportar solucions que evitin polítiques absurdes com la del projecte Castor que afecta en aquestes comarques.

image002

La trobada tindrà un horari de 10:15h a 14h i comptarà amb el següent ordre del dia:

10:15 – Benvinguda i salutació als assistents a la Jornada a càrrec de l’alcalde d’Alcanar. Presentació de la jornada a càrrec d’Eloi Nolla d’Ecologistes en Acció.

10:30 – Jaume Castellà Som Energia de les Terres de l’Ebre i el Sénia. Cooperativisme energètic.

11:15 – Roda de premsa presentació Xarxa per la Sobirania Energètica Terres de L’Ebre i Sénia.

11:30 – Pablo Cotarelo de la Xarxa per la Sobirania Energètica i Ecologistes en Acció. Què entenem per Relocalització ?

12:15 – Intervenció Xavier Prats de la Xarxa per la Sobirania Energètica de Tarragona i el Camp i membre de Som Energia-Tarragona. Recursos energètics.

13:00 – Intervenció de la Plataforma Ciutadana en defensa de les Terres del Sénia. Actualitat sobre el CASTOR.

13:45 – Valoració de la Jornada i cloenda.

15:30 – Excursió a la Plataforma terrestre i mirada a la Plataforma marítima del CASTOR oberta a tothom que es vulgui desplaçar. Explicació del projecte sobre el terreny.

Organitza Plataforma Ciutadana per la defensa de les Terres del Sénia

Related posts