Xarxa per la sobirania energètica

Més de 30 organitzacions engeguem la campanya “Encén l’Energia Comunitària”

T’imagines que l’energia comunitària comencés a multiplicar-se per tot l’estat? Que cada vegada hi hagués més persones gestionant la seva pròpia energia renovable? Nosaltres ens ho imaginem, i creiem que és possible, però per a això, hem de reclamar-ho!

Més de trenta organitzacions llancem la campanya “Encén l’Energia Comunitària”, per a reclamar al Govern un suport decidit a les comunitats energètiques.

Des de la Coalición por la Energía Comunitaria, de la qual formem part la Xarxa per la sobirania energètica, estem recaptant signatures per a canviar les normes del joc.
Uneix-te!

És indispensable avançar cap a una transició energètica justa basada en l’equitat de la ciutadania i en la democratització del model energètic. Per a aquest fi l’Energia Comunitària és la clau per a no deixar-nos cap escletxa a l’hora d’implantar les energies renovables i fer-lo de forma descentralitzada i respectuosa amb l’entorn i les persones.

Les grans empreses de l’energia s’enriqueixen a la nostra costa, i no els importen les greus conseqüències socials i ambientals que les seves decisions tenen per a la població.

Si volem canviar el model energètic actual, que és tmolt injust i priva d’energia a les persones que es troben en situació de precarietat, necessitem apostar per l’Energia Comunitària. És el camí per a un canvi real: democratitzar el model energètic, garantir el dret a l’energia i combatre la crisi climàtica.

Per això necessitem que t’uneixis a nosaltres i, entre totes, reclamar al Govern central un impuls decidit per l’energia comunitària, i transformar així el sistema energètic cap a un més just, 100% renovable i participatiu.

Signa! Encén el dret a l’energia!

Related posts