Xarxa per la sobirania energètica

Formem part de la Coalición por la Energía Comunitaria

Coneixes la Coalición por la Energía Comunitaria? Som un moviment de base ciutadana del qual formem part des de la Xarxa per la sobirania energética.

I per a què es va crear la coalició, et preguntaràs? Doncs per a impulsar l’energia comunitària i més en concret les comunitats energètiques pels nostres territoris, per a fer de l’energia un dret i no un bé de mercat. D’aquesta manera busquem democratitzar l’energia i retornar-la-hi a la ciutadania. I és que tenim clar que juntes som més fortes.

No és res nou que el model energètic actual està en mans de grans empreses que es lucren a costa del benestar de la població i del nostre medi ambient i clima, per això mateix considerem indispensable proposar una alternativa al sistema actual. Necessitem avançar cap a una transició energètica basada en fonts d’energia renovable on la seva gestió estigui en mans de les persones, i per a això necessitem impulsar l’Energia Comunitària.

Amb aquest objectius es va crear la Coalición por la Energía Comunitaria i ara hem llançat la nostra web. Som un espai plural i inclusiu en el qual iniciatives de comunitats energètiques, entitats, col·lectius i organitzacions treballem juntes amb l’objectiu comú d’aconseguir una transformació energètica justa cap a un futur 100% renovable en mans de les persones i les comunitats, que faci front a l’emergència climàtica.

Pressionem per a posar fre a les grans empreses i per a posar a la ciutadania en el centre de la transició energètica. Lluitem pel dret a l’energia de la ciutadania i per a eliminar les barreres que dificulten la seva participació amb equitat.

Creiem en la participació social: som la ciutadania la que decideix com, on, quanta i quin tipus d’energia consumir. A través dels projectes locals comunitaris plantem cara a l’oligopoli energètic i promovem la democratització energètica.

Són les comunitats energètiques els agents de canvi per a aconseguir la transformació energètica. Grups de persones que s’uneixen per a gestionar, produir i consumir la seva pròpia energia neta. Són comunitats basades en la descentralització i la democràcia participativa, que demostren que es pot canviar el sistema energètic i deixar de dependre de les multinacionals, retornem el poder a les persones i lluitem contra l’emergència climàtica.

Des de la Coalición por la Energía Comunitaria creiem que és necessària una transició energètica justa basada en fonts d’energia renovables i que faci front a l’emergència climàtica. Una transició on la descentralització de l’energia i la participació ciutadana sigui el primer pas per a aconseguir una transformació real del model energètic.

Coneix-nos i descobreix com aconseguir un canvi transformador en el model energètic