Xarxa per la sobirania energètica

Energies renovables per descomptat, però amb planificació

Divendres 29 de maig a les 19h participem en aquesta sessió informativa de la PACA, plataforma d’afectats per la concentració d’aerogeneradors.

Renovables o fòssils poden tenir com a comú denominador la imposició de projectes de gran escala a servei del capital i on no es compte amb la participació (ni política ni econòmica) de la ciutadania afectada, dels territoris afectats.

La planificació de la instal·lacio de renovables hauria de fer-se democràticament (política i econòmica) i tenir com a punt de partida un debat sobre quants MW s’instal·len i per a què.

Les necessitats que hem de cobrir com a societat en temps de pandèmies, emergències i col·lapses són ben diferents de les “necessitats” que hem vingut prioritzant fins ara. Destriar quines són, prioritzar-les, saber quanta energia necessitem per satisfer-les són pases prèvies a qualsevol planificació energètica per tal de no sobredimensionar irracionalment la generació i minimitzar els consums de materials i energètics.

Per minimitzar l’impacte als territoris, perque el desplegament de renovables sigui compatible amb la sobirania alimentària i la biodiversitat, perquè les instal·lacions que es consensuï fer siguin decidides per les comunitats implicades i que aquestes siguin també les propietàries i aportin un valor al desenvolupament local.

Per més informació, consulta el cartell aquí

Related posts